Bidrag till tävling porträtt

Mitt Bidrag till Porträtt tävlingen på http://jenniifer.webblogg.se där man kan vinna en sån här reflexskärm ifrån tvspelsweb.se

Vill du vara med i tävlingen har du till klockan 24:00 idag (fredag) att lägga upp din bild och anmäla dig


Konsten att kontrollera ljus är viktigare än konsten att kontrollera sin kamera inom foto, därför är hjälpmedel som reflexskärmar av högsta vikt. De används för att lätta upp skuggor, göra fina reflektioner i ögonen vid porträtt eller för att avskärma motivet från bakgrunden med hjälp av sidoljus/skuggor. Hade jag haft en reflexskärm från Tvspelsweb.se när jag tog bilden nedanför hade jag kunnat göra ett häftigt sidoljus genom att låta en till SB-600 lysa igenom den och ge en ännu mer maskulin look till bilden.


Bilden nedan är ett snabbt helkroppsporträtt fotad helt spontant efter en dag fullspäckad av tryffelhundar. Mannen i bilden blev träffad av en blixt under rådande åskväder och började föga oväntande tända igån elektronik i sin närhet. bilden har alltså fotat sig själv. fast jag höll i kameran såklart... och tittade genom sökaren... på grund av min synskada. jag kan endast se genom sökare. den du.

peace!


Nikon d80   nikkor 50mm f1.4    SB-600

ps. större format och nedladdning av bilden finns på Deviantart


RSS 2.0